| |

Sången om livet – Konstutställning av Hilde van Amelsvoort

”Jag heter Hilde van Amelsvoort bor i Jokkmokk och är född i Nederländerna. I mitt skapande gillar jag att använda olika material och olika uttrycksformer.

De sista åren har jag jobbet med olika projekt med grafiska tekniker.

För mig är konst en form av kommunikation. Den inre kommunikationen som försöker uttrycka sig utåt i skapandets process. Men också kommunikationen med färdiga verk genom betraktarens upplevelse.

I den här utställningen kommer jag visa delar av tre olika projekt.

Första serien med titeln ´min kärlek till Norrbotten’ visar grafiska tryck från fotografier.

Med fotopolymer som grafisk-teknik har jag tryckt olika bearbetade fotografier från både närbilder och landskapsbilder som jag själv har tagit någonstans i Norrbotten.

Andra serien är en lek med abstrakta fåglar som ’Party Bird’ och ’Fågel Blå’. Serien är tryckt med blandade grafiska tekniker.

Tredje serien är från ett projekt med abstrakta ’språk’ som ’Sägner’ och ’Sången om livet’.  Projektet Språk är en serie med minimalistisk expressiva abstrakta uttryck.

Varje blad är unik och har 96 abstrakta olika unika symboler.

Det viktigaste är kanske inte vad som berättas utan vad man som mottagare upplever. Tittar och lyssnar man för andra gången kanske man upplever något helt annat. Språk är något levande och påverkas av kontext och individ.

Så jag är nyfiken vad ni upplever. Välkommen till min utställning.

Hilde”

Vernissage 11 september kl 13.00

Visas i gamla hallen 11 september – 6 november