| |

Vill du dela duodji, duodje, duöjjie, vätnoe, samiskt hantverk med oss?

I en bildskärm i Duodje utställningen, som invigdes i juni 2019, visar vi ett flöde av de instgram-inlägg som kom in via uppropet Dela duodje.

Ett av instagram-inläggen som vi visar i Duodje-utställningen

Ett av instagram-inläggen som vi visar i Duodje-utställningen

SKAPA, ANVÄNDA, BEUNDRA, BERÄTTA, DELA!

Uppropet #deladuodje pågick på Facebooksidan och instagramkontot Duodjeutställning_Ájtte_2019 genom flödena #delasamiskthantverk #deladuodji #deladuodje #deladuöjjie #delavätnoe #delasamiskthantverk.

Genom att dela sina bilder i detta flöde gav man sitt samtycke till att bilderna används i Ájtte museums basutställning om duodje/samiskt hantverk, som invigdes i juni 2019.

Uppropet löd:

Gillar du att skapa, använda, beundra eller berätta om duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk? Du är välkommen att delta i #deladuodje där du har möjlighet att visa upp dina bilder av duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk.

Så här gör du för att delta i #deladuodje:

  1. Ta ett foto eller gör en film på duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk.

Exempelvis när du:

  • Skapar – Dela med dig av bilder eller filmer på processen och/eller det färdiga föremålet när du skapar duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk
  • Använder – dela med dig av bilder eller filmer när du använder duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk
  • Beundrar – dela med dig av bilder eller filmer av duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk som du gillar
  • Berättar – dela din personliga berättelse om något favoritföremål eller en egen erfarenhet
  1. Ladda upp bilderna eller filmerna och dela dessa via Facebook eller Instagram under flödena #delasamiskthantverk #deladuodji #deladuodje #deladuöjjie #delavätnoe #delasamiskthantverk i ditt eget flöde eller på Duodjeutställning_ Ájtte_2019
  2. Utvalda bilden kommer att visas på Ájtte museums nya basutställning om duodji/duodje/duöjjie/vätnoe/samiskt hantverk och de andra bilderna blir en del av utställningen

Kom ihåg upphovsrätten när du deltar, du får inte dela någon annans bild eller film!

1/3 2018 – 1/6 2019 arbetade vi på Ájtte med en ny basutställning om duodje/samiskt hantverk. På det här sättet erbjöd vi Ájttes publik att delta i den kommande utställningen. Utvalda bilder från flödet visas nu i utställningen.

Inspirationen till detta hade vi hämtat från projektet dela vantar som drevs av Skånes Hemslöjdsförbud och Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Norrbottens Museum.

Publicerat den: 15 maj 2018