| |

Ájtte söker projektassistent

Stiftelsen Ájtte, Svenskt Fjäll- och Samemuseum söker en projektmedarbetare deltid eller heltid

Interreg Nord-projektet Mujto, Subttsasa/Minnen, berättelser – Berättelsen om samerna av samerna syftar till att utveckla och använda en ny typ av metodik, ett samiskt utställningsspråk, genom att använda oss av digital teknik.

Projektet samlar samiska museer från norra och södra Sápmi. Detta stärks ytterligare genom att involvera universitet från Finland och Sverige samt andra viktiga intressenter. Projektet startade 1 januari 2020 och pågår till 30 september 2022. Sámi museum Siida och Saemien Sijte bygger nya utställningar medan Ájtte infogar nya inslag i befintliga utställningar. Teman är samisk dräkt och samiskt språk i ortnamn.

Arbetsuppgifter

Du ingår i arbetsgruppen för projektets genomförande och kommer tillsammans med projektkoordinator och övriga medarbetare i projektet att arbeta fram nya inslag i Ájttes basutställningar. Du kommer att delta i utställningsproduktionen. Arbetsuppgifterna kan därför vara något av följande: skriva texter till utställningarna, söka fram och beställa fotografier till utställningen, hålla i översättningar av texter till samiska språk och engelska, planera fotografering av samiska dräkter, planera och hålla i filmning av slöjdare/duojár, spela in och bearbeta ljud till utställningen eller läsa in material för digital publicering. I arbetet ingår att samarbeta med projektets deltagande museer och universitet.

Ansök senast 21 februari

Läs mer och ansök här: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25625836